Trainer Peter Bosz van Ajax was woensdag na de bekerzege op Kozakken Boys (1-6) in alle opzichten een tevreden man. Feyenoordcoach Giovanni van Bronckhorst loofde zijn hechte collectief na de overwinning op Excelsior (4-0).

Bosz zag zijn ploeg in de eerste helft tegen de amateurs twee grote kansen missen op de openingstreffer, maar na dik een half uur stond het 3-0 voor zijn ploeg. "Dan is de wedstrijd gespeeld", erkende de coach op de website van Ajax.

"Het hielp ons dat de tegenstander druk vooruit wilde zetten, daardoor werden de ruimtes wat groter en dat voetbalt wat makkelijker."

"De tweede helft stonden ze dichter bij elkaar, omdat ze geen dubbele cijfers wilden. Dat maakte het iets lastiger, maar alles bij elkaar is dit gewoon prima. We hadden veel voetbal in de ploeg en als het loopt, kan het ook heel mooi zijn."

Samenvatting Kozakken Boys-Ajax (1-6)
Samenvatting Kozakken Boys-Ajax (1-6)

Debuut

Door de riante voorsprong kon Bosz weer twee spelers laten debuteren: Pelle Clement en Carel Eiting. Met name Clement maakte indruk met twee doelpunten.

"Ik kende hem nog niet toen ik hier kwam. Ik heb hem in de voorbereiding leren kennen. Hij doet het al heel lang heel goed in Jong Ajax. Ik ben blij met zijn debuut. Het is een goede speler, die twee goede goals heeft gemaakt."

Daarnaast is Ajax volgens de coach fit uit het duel gekomen. "Ik merkte dat Kozakken Boys op een gegeven moment wat geïrriteerd raakte, dus was het oppassen dat we geen schoppen kregen. Maar volgens mij zijn we blessurevrij weggekomen."

Feyenoord

Feyenoord had het een helft lastig tegen Excelsior, dat voor rust de 'nul' hield in De Kuip. Na de hervatting zorgde Eljero Elia snel voor de 1-0, waarna de score opliep naar 4-0.

"Voor rust had het doelpunt eigenlijk al moeten vallen voor ons. We kregen een aantal kopkansen, maar de keeper wist de ballen telkens goed te pakken", zei Van Bronckhorst op de website van Feyenoord.

"In de tweede helft hebben we de wedstrijd binnen vijf minuten beslist. Prettig, ook omdat ik daardoor nog meer spelers wat rust kon geven. Bovendien gingen we makkelijker voetballen en bleven we op zoek gaan naar doelpunten."

Samenvatting Feyenoord-Excelsior (4-0)
Samenvatting Feyenoord-Excelsior (4-0)

Vejinovic

De coach gunde Marko Vejinovic weer eens minuten. De middenvelder was in de slotfase verantwoordelijk voor de laatste treffer.

"Mooi voor hem dat hij scoorde", zei de coach van de bekerhouder. "Je kon zien dat de andere jongens blij voor hem waren. Dat is voor mij een goed teken, want dat is wederom een bewijs dat er een hecht team staat."