Feyenoord begint woensdag met vier wijzigingen ten opzichte van de Klassieker tegen Ajax (1-1) aan de KNVB-bekerwedstrijd in De Kuip tegen Excelsior.

Spits Nicolai Jörgensen krijgt rust van trainer Giovanni van Bronckhorst en wordt vervangen door Michiel Kramer. Ook de van een schouderoperatie herstelde Eljero Elia mag beginnen, nadat hij tegen Ajax als invaller zijn rentree maakte. Bilal Basacikoglu completeert de voorhoede.

Op het middenveld krijgt Renato Tapia de kans naast Karim El Ahmadi en Jens Toornstra, die een linie gezakt is. Tonny Vilhena zit niet bij de selectie en Dirk Kuijt zit op de bank.

Lucas Woudenberg mag als linkback beginnen in plaats van Terence Kongolo, die op de bank zit. De achterhoede wordt verder gevormd door Rick Karsdorp, Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden.

Tweede ronde

De wedstrijd in de tweede ronde van het bekertoernooi begint woensdag om 20.45 uur in De Kuip. De winnaar gaat door naar de achtste finales, die op 13, 14 en 15 december gespeeld worden.

Excelsior moet het doen zonder onder anderen spelmaker Luigi Bruins. De ex-speler van Feyenoord heeft last van een liesblessure. Trainer Mitchel van der Gaag geeft bovendien nogal wat reservespelers een kans in het basisteam, ook in verband met de komende competitiewedstrijd zaterdag tegen Ajax in Amsterdam.

Opstelling Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Woudenberg; El Ahmadi, Tapia, Toornstra; Bilal, Kramer en Elia.

Opstelling Excelsior: Kurto; Karami, Mattheij, Massop, Owusu; Fortes, Koolwijk, Faik; Pantic, Hasselbaink, Ribeiro.

Bekijk het volledige programma in het KNVB-bekertoernooi