Trainer Alex Pastoor vindt niet dat Sparta Rotterdam dinsdag tegen PSV zijn tot dusver beste wedstrijd van dit seizoen speelde, ondanks dat de club het bekerduel op Het Kasteel overtuigend won van de landskampioen (3-1).

"Onze beste wedstrijd was die tegen NEC (2-0 winst in september, red.). Tegen PSV was het soeverein, maar tegen NEC was het heel soeverein. Toen klopte echt alles", aldus Pastoor tegen NUsport.

Dat neemt niet weg dat Pastoor genoot van het spel van zijn ploeg, nadat PSV afgelopen zaterdag in de Eredivisie nog met 1-0 te sterk was voor de Rotterdammers.

"Het was een schitterende avond, laat dat duidelijk zijn. Maar zaterdag pakten we PSV ook meteen bij de strot. Het verschil was dat we dit keer minder kansen weggaven. En als we de bal hadden dan deden we er meteen iets goeds mee. We waren zeer gevaarlijk."

"Mijn ploeg verblikte of verbloosde zelfs niet bij 1-1. Ze gingen gewoon door en scoorden nog twee keer. Bij rust hadden we bovendien al 3-0 voor kunnen staan. Zoveel kansen kregen we."

Samenvatting: Sparta-PSV (3-1)

Samenvatting: Sparta-PSV (3-1)
Samenvatting: Sparta-PSV (3-1)

Gezondheid

Vooraf leek het er nog op dat Pastoor het duel met PSV als tussendoortje opvatte, omdat hij onder meer de ervaren aanvoerder Michel Breuer en de talentvolle Rick van Drongelen op de bank zette. De trainer bestrijdt dat.

"Mijn visie is dat je de gezondheid van een speler nooit in gevaar mag brengen. Een speler wil altijd spelen, maar soms is het beter van niet vanwege  een verhoogd risico op een blessure. Het maakt dan niet uit wat voor wedstrijd er op het programma staat."

"Bovendien heeft het goed uitgepakt. Ik heb spelers heel gehouden en andere spelers hebben tegen PSV een mooie stap gezet in hun ontwikkeling. Zij hebben laten zien dat ze goed passen in dit collectief. En dat collectief wordt steeds beter."