Bart Ramselaar zegt de onvrede bij de PSV-supporters na de bekernederlaag (3-1) dinsdag bij Sparta te begrijpen. Het uitvak zong onder meer dat de spelers van de Eindhovenaren zich moesten schamen toen zij hen wilden bedanken voor hun komst.

"Het was pijnlijk toen we erheen liepen", aldus Ramselaar. "Maar ik snap het wel. We presteren niet en hadden gewoon van Sparta moeten winnen. Dit mag PSV niet overkomen."

Afgelopen zaterdag won PSV nog met 1-0 van Sparta in de Eredivisie en net als dinsdag maakte Ramselaar de enige Eindhovense goal. "Het verschil met zaterdag was enorm”, beseft de 20-jarige middenvelder. “Sparta was dit keer echt de betere ploeg."

"We creëerden amper kansen, terwijl Sparta juist veel gevaar stichtte. Het was slap, we waren niet scherp en niet fel. Tot aan de 2-1 hadden we een goede fase. We kregen een kans op 1-2 (Gaston Pereiro schoot over, red.)."

"Als we die hadden gemaakt, dan hadden we de zege binnengehaald. Maar in plaats daarvan scoorde Sparta. Die tik kwamen we niet meer te boven."

Samenvatting Sparta-PSV (3-1)

Samenvatting: Sparta-PSV (3-1)
Samenvatting: Sparta-PSV (3-1)

Vitesse

Vorig jaar haalde Ramselaar met FC Utrecht nog de finale van de KNVB-beker. "Ik weet daardoor hoe mooi het is om een finale te halen. Dit is zo zonde. Ik wilde het weer meemaken. De meeste spelers in de selectie hebben al prijzen gewonnen, maar ik nog niet."

Door de nederlaag bij Sparta hebben Ramselaar en PSV nu slechts één van hun laatste zes wedstrijden gewonnen. En dan wachten er al snel lastige duels met Vitesse (uit) en Bayern München (thuis).

"Dat is op zich niet erg”, vindt Ramselaar. Hoe eerder we in actie moeten komen, hoe eerder we dit recht kunnen zetten. Maar eerst even goed terugkijken wat er allemaal fout is gegaan tegen Sparta. En dan moet het zaterdag goedkomen tegen Vitesse."

Bekijk de uitslagen en het programma in het KNVB-bekertoernooi