Tonny Vilhena is er woensdag niet bij als Feyenoord het in De Kuip opneemt tegen Excelsior in de tweede ronde van de KNVB-beker. De 21-jarige middenvelder kampt met lichte enkelklachten.

Naar verwachting zal trainer Giovanni van Bronckhorst enkele basisspelers rust geven tegen de Kralingers. Het is voor de Rotterdammers na Zorya Luhansk (1-0) en Ajax (1-1) het derde duel in zes dagen.

Feyenoord meldt dat Vilhena zondag in de thuiswedstrijd tegen nummer drie sc Heerenveen waarschijnlijk wel weer van de partij is.

In de eerste ronde van de beker was Feyenoord met 4-1 te sterk voor FC Oss. Tegenstander Excelsior versloeg Barendrecht met 0-1. De wedstrijd tussen de twee Rotterdamse clubs begint morgen om 20.45 uur in De Kuip.

Vlaar

AZ kan woensdag opnieuw geen beroep doen op Ron Vlaar. Ook Ridgeciano Haps moet geblesseerd toekijken in de bekerwedstrijd van de Alkmaarders tegen FC Emmen.

Een kuitblessure houdt Vlaar al sinds eind september aan de kant. Sinds de verdediger uitviel in het Europese uitduel met Zenit Sint-Petersburg slaagde AZ er niet meer in te winnen. Afgelopen zondag tegen FC Groningen speelde de aanvoerder weer mee, maar moest hij in de tweede helft de strijd staken.

John van den Brom kan in de thuiswedstrijd tegen de eerstedivisionist ook niet beschikken over Haps. De 23-jarige linksback heeft last van zijn voet. "Deze wedstrijd komt te snel", aldus de coach van de Noord-Hollanders.

De oefenmeester heeft maandag lang met de spelersgroep gesproken, na een reeks teleurstellende resultaten. "We moeten terug naar de basisprincipes: hard werken, geen rouwmomenten meer en de bereidheid opbrengen. Dat was even niet aanwezig."

Bekijk het programma in de tweede ronde van de KNVB-beker