Trainer Frank de Boer is ondanks de slechte resultaten van Internazionale niet bang dat hij binnenkort wordt ontslagen door de clubleiding.

"Ik voel nog steeds heel veel vertrouwen van de spelers en het bestuur. Dat is het belangrijkste voor mij. Verder trek ik me niets aan van de kritiek", aldus de oud-coach van Ajax dinsdag op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Torino van woensdag. 

Internazionale wist in de laatste vier competitiewedstrijden slechts één punt te pakken. De 'Nerazzurri' verloren afgelopen zondag met 2-1 van Atalanta Bergamo en staan momenteel op een teleurstellende veertiende plek in de Serie A.

Ook in de Europa League gaat het Inter niet voor de wind. De Champions League-winnaar van 2010 wist in drie groepswedstrijden maar één keer te winnen en staat dan ook laatste in poule K. Southampton werd afgelopen donderdag weliswaar met 1-0 verslagen, maar het spel van Inter houdt nog niet over.

"Een andere trainer gaat daar geen verandering in brengen", verwacht De Boer. "Dat laat niet weg dat we geen fouten meer mogen maken, maar ik ben altijd zeer positief ingesteld. In bijna elke wedstrijd hebben we laten zien hoe we willen spelen."

Torino

De Boer beseft echter dat het niet eenvoudig wordt om Torino woensdag in Milaan te verslaan. De ploeg staat op een knappe vijfde plek met vijftien punten, vier meer dan Inter. 

"Torino wil altijd het spel maken en hoog druk zetten. Ze zitten in een goede fase, ook de aanvallers zijn in vorm. Ik wil woensdag daarom een verenigd Inter zien dat voetbalt zoals we dat voor ogen hebben. Ongeacht wie er in het veld staan."

De Boer staat pas enkele maanden onder contract bij Inter. De Amsterdammer volgde in augustus de ontslagen Roberto Mancini op in Milaan. Het duel met Torino begint woensdag om 20.45 uur. 

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Serie A