Volgens Arsène Wenger heeft Arsenal "de beste kansen" op de titel sinds de ploeg in 2004 voor het laatst kampioen werd.

Dat zegt de manager van de club uit de Premier League tegen de BBC. Arsenal bezet momenteel de tweede plaats in de Premier League. De ploeg heeft evenveel punten als koploper Manchester City en nummer drie Liverpool.

"Op dit moment bevinden we ons in een veel betere positie om te vechten om het kampioenschap dan vijf à zes jaar geleden", vertelt Wenger. "Het team heeft de inzet, saamhorigheid, hunkering en een goede kans om voor de titel te strijden."

De Fransman denkt dat Arsenal in de volgende 29 wedstrijden voldoende kan hebben aan 62 punten om kampioen te worden. "Na negen duels hebben we twintig punten. Dat betekent dat de titelstrijd beslist wordt tussen de 82 en 86 punten", vervolgt hij.

Twintigste seizoen

Wenger, die afgelopen zaterdag bij het competitieduel met Middlesbrough (0-0) zijn 67e verjaardag vierde, is bezig aan zijn twintigste seizoen bij Arsenal. Behalve in 2004 leidde hij Arsenal ook in 1998 en 2002 naar het kampioenschap.

Tevens wonnen de Londenaren onder zijn hoede zes keer de FA Cup en haalden ze in 2006 de finale van de Champions League, waarin FC Barcelona te sterk was.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Premier League