Jaap Stam wil met Reading op een aanvallende wijze gaan spelen tegen Arsenal in de achtste finales van de League Cup. De Nederlandse trainer neemt het dinsdagavond met de club uit het Championship uit op tegen de nummer twee van de Premier League.

"We willen aanvallend voetbal spelen met veel balbezit", zegt Stam tegen Get Reading. "Arsenal zal op dezelfde manier willen voetballen, dus het kan een interessante wedstrijd worden."

Reading heeft dit seizoen gemiddeld 59,9 procent balbezit, het meest van alle clubs in het Championship.

"Het wordt lastig tegen Arsenal, maar je weet nooit hoe het loopt", stelt Stam. "Misschien dat we onze speelstijl nog aanpassen, maar dat bekijken we pas tijdens de wedstrijd. We hebben in elk geval niets te verliezen."

Wenger

De oud-international van Oranje heeft veel respect voor Arsenal-manager Arsène Wenger. "Hij is één van de beste trainers ter wereld", aldus Stam. "Dat zeg ik niet alleen omdat hij al jarenlang coach is van Arsenal, maar ook vanwege de manier waarop hij zijn elftal laat spelen."

Arsenal zal tegen Reading aantreden met een B-team. Carl Jenkinson, die maanden uit de roulatie was door een knieblessure, start in de basis.

Wenger kan geen beroep doen op de geblesseerde Santi Cazorla en de geschorste Granit Xhaka.

Van den Berg

Voor Aaron Ramsey komt het duel nog te vroeg. Olivier Giroud kan wel weer in actie komen, nadat hij afgelopen zaterdag ontbrak in het competitieduel met Middlesbrough (0-0).

Bij Reading staan de Nederlanders Joey van den Berg, Roy Beerens en Danzell Gravenberch onder contract. De ploeg van Stam staat achtste in het Championship.

De wedstrijd in het Emirates-stadion begint dinsdagavond om 20.45 uur.