Luiz Felipe Scolari blijft langer in China. De Braziliaanse trainer verlengde dinsdag zijn contract bij Guangzhou Evergrande met een jaar. De topclub beloonde de 67-jarige Scolari daarmee voor het prolongeren van de landstitel.

Het kapitaalkrachtige Guangzhou Evergrande werd afgelopen weekeinde voor de zesde keer op rij kampioen van China. "De uitdaging om te blijven winnen, wordt steeds groter", zei Scolari, die als bondscoach van Brazilië zijn land in 2002 naar de wereldtitel leidde.

"De kwaliteit van de Chinese competitie neemt toe. Ik zie vier, vijf ploegen die de komende jaren de titel kunnen pakken."

Scolari ging vorig jaar aan de slag bij Guangzhou Evergrande. Hij werd met de Chinese club direct kampioen en won ook de Aziatische versie van de Champions League.

WK clubs

De Braziliaan haalde begin dit jaar de Colombiaanse spits Jackson Martinez voor een recordbedrag van 42 miljoen euro naar China.

Guangzhou Evergrande neemt in december deel aan het WK voor clubs in Japan, waaraan ook onder meer Real Madrid en het Colombiaanse Atletico Nacional meedoen.