Niet Lionel Messi of Cristiano Ronaldo, maar Antoine Griezmann mag zich de beste voetballer van afgelopen seizoen in de Spaanse competitie noemen. 

De Franse aanvaller van Atletico Madrid werd maandagavond op een gala in Valencia uitgeroepen tot beste speler in de Primera Division.

Sinds de eerste editie van het jaarlijkse gala in 2009 ging de belangrijkste prijs altijd naar Messi (zes keer) of Ronaldo (eenmaal).

Griezmann maakte afgelopen seizoen 22 doelpunten in de Spaanse competitie, aanzienlijk minder dan Ronaldo (35) en Messi (26). Toch kreeg de Franse international de voorkeur in de verkiezing van beste speler. Afgelopen zomer werd Griezmann ook al uitgeroepen tot beste voetballer op het EK in Frankrijk.

Atletico Madrid viel in Valencia vaker in de prijzen. Diego Simeone kreeg een award als beste coach, Jan Oblak als beste doelman en Diego Godin als beste verdediger.

Luka Modric mag zich de beste middenvelder noemen, de halve Nederlander Marco Asensio van Real Madrid is de beste nieuwkomer, Messi de beste aanvaller en Luis Suarez werd uitgeroepen tot 'wereldspeler' van La Liga.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Primera Division