Nico-Jan Hoogma is in beeld om technisch directeur bij Hamburger SV te worden. Momenteel vervult Hoogma die functie bij Heracles Almelo.

Volgens Bild gaat HSV op korte termijn contact opnemen met Hoogma. De Bundesligaclub zit na het vertrek van Peter Knäbel al vijf maanden zonder technisch directeur.

Hoogma, die woensdag 48 jaar wordt, speelde tussen 1998 en 2004 bij HSV en was de laatste drie jaar aanvoerder van de club. Daarna verkaste hij naar Heracles, waar hij eerst als speler en sinds 2007 als technisch directeur actief is.

"Ik heb nog geen contact gehad met HSV, daarom is alles speculatie'', zegt Hoogma dinsdag tegen het Duitse persbureau DPA. "Maar ik sta open voor een gesprek als ze me vragen. HSV is een grote club, ik heb daar zelf als prof mijn beste tijd gehad."

Hoogma stelde in Almelo onder meer Gertjan Verbeek en Peter Bosz als hoofdtrainer aan. De huidige trainers van VfL Bochum en Ajax maakten een stabiele Eredivisieclub van Heracles.

Vorig seizoen onder John Stegeman plaatste de club zich voor het eerst in de geschiedenis voor Europees voetbal. In de voorronde van de Europa League bleek het Portugese Arouca te sterk.

Andere kandidaten

Andere kandidaten voor de functie bij HSV zijn voormalig Schalke 04-driecteur Horst Heldt en Jens Todt, technisch directeur van Karlsruher SC uit de Tweede Bundesliga.

HSV is momenteel hekkensluiter in de Duitse competitie. De enige club die sinds de oprichting van de Bundesliga altijd op het hoogste niveau actief was, heeft na acht duels pas twee punten verzameld.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Bundesliga