Nicolai Jörgensen is opgelucht dat Feyenoord zondag in de slotfase nog gelijkmaakte (1-1) tegen Ajax, waardoor de Rotterdamse koploper een flinke voorsprong houdt op de Amsterdammers. Maar over een eventuele titel wil de spits nog lang niet praten.

"Als het over het kampioenschap gaat geef ik alleen maar saaie antwoorden", zegt Jörgensen tegen NUsport.

"We moet nu niet praten over iets dat over zeven maanden misschien kan gebeuren. Daar kun je alleen maar nerveus van worden. Ik geniet liever van het goede spel van de afgelopen maanden. Tegen Ajax hebben we ook goed gespeeld. We hadden meer verdiend."

De Klassieker zorgt dan ook voor gemengde gevoelens bij de 25-jarige Deen. "Gezien de kansen hadden we het gewoon moeten afmaken. Maar omdat we zo laat in de wedstijd nog achter stonden is het vooral belangrijk dat we niet verloren hebben. We staan nog steeds vijf punten voor."

Crazy

Voor Jörgensen was het zijn eerste Klassieker, nadat hij afgelopen zomer overkwam van FC Kopenhagen. "Qua sfeer was het crazy. Een hele mooie ervaring, al zit er meer stress op dan bij een gewone wedstrijd."

"Feyenoord-Ajax is ook niet te vergelijken met een topper in Denemarken. Dit is veel groter. Vooraf werd dat ook wel benadrukt door mijn teamgenoten. Er moest gewonnen worden, het hoefde niet per se mooi. Maar ja, nu hebben we aardig gespeeld, maar helaas dus niet gewonnen."

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie