José Mourinho vindt dat Manchester United zondag goed gespeeld heeft, ondanks de 4-0 nederlaag tegen zijn voormalige club Chelsea.

"Het team speelde goed, afgezien van de defensieve fouten. Chelsea-keeper Thibaut Courtois had meer werk dan David De Gea. En hun centrale verdedigers hadden meer te doen dan die van ons", zei de Portugese trainer tegen de BBC.

"Dit resultaat verdienen wij dan ook niet. Normaal gesproken begint een wedstrijd met 0-0, maar vandaag begonnen we met 1-0 voor Chelsea."

Mourinho doelde daarmee op de snelle treffer van Pedro, die op Stamford Bridge al na een halve minuut scoorde. Bij een lange bal van achteruit reageerde de aanvaller sneller dan twee verdedigers van United en kon hij eenvoudig scoren, omdat doelman De Gea onnodig uit zijn doel kwam.

"Die fout in de eerste minuut was cruciaal", vond Mourinho. "Het is moeilijk te accepteren, maar we zijn maar mensen. En die voorsprong was voor Chelsea ideaal. Ze konden de wedstrijd controleren en op de counter toeslaan met hun snelle aanvallers. Wij moesten ruimte weggeven."

Dankzij treffers van Gary Cahill, Eden Hazard en N'Golo Kanté liep Chelsea vervolgens uit naar een eclatante 4-0 zege. "Wij waren dicht bij de 1-1, maar toen maakten zijn de tweede", zei Mourinho. "Vervolgens scoorden we bijna 2-1, maar opnieuw was het aan de andere kant raak. Daarna hadden we ook de 3-1 kunnen maken maar maakten zij de 4-0."

Bailly

Extra tegenvaller voor Mourinho was dat hij verdediger Eric Bailly mogelijk voor langere tijd moet missen. De Ivoriaan viel zondag uit met een knieblessure. "Ik ben bang dat het een zware blessure is", zei Mourinho. "Het is waarschijnlijk zijn kruisband."

Door de nederlaag bij Chelsea heeft United in de Premier League nu drie wedstrijden op rij niet weten te winnen en is het afgezakt naar de zevende plaats op de ranglijst. De achterstand op de koplopers Manchester City, Arsenal en Liverpool bedraagt zes punten.

In de League Cup speelt United woensdag thuis tegen City. Zaterdag staat in de Premier League de thuiswedstrijd tegen Burnley op het programma. 

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Premier League