Ajax mocht zich gezien het spelbeeld misschien wel de gelukkigste noemen na de Klassieker zondag tegen Feyenoord, maar Lasse Schöne is niet tevreden met de 1-1 eindstand.

"Ik heb een slecht gevoel na deze wedstrijd. Het was denk ik niet verdiend geweest als we hadden gewonnen, maar omdat we vijf minuten voor tijd nog met 1-0 voor stonden, baal ik. We hadden het niet meer mogen weggeven", aldus Schöne tegen NUsport.

De 30-jarige Deen beseft wel dat Ajax op basis van de eerste helft geen aanspraak mocht maken op een punt. De Amsterdammers creëerden amper mogelijkheden voor rust een ontsnapten bij grote kansen voor Feyenoord.

"Voor rust kwamen we geen moment in ons spel. We wisten dat Feyenoord zou gaan stormen in de beginfase en daarna moesten we daar onderuit voetballen. Maar dat lukte niet omdat we steeds weer verkeerde keuzes maakten."

"Gelukkig ging het in de tweede helft beter. Toen kregen we ook kansen en scoorden. Alleen schieten we daar uiteindelijk dus niets mee op. Het gat met Feyenoord is nog steeds vijf punten. Dat hadden er twee kunnen zijn."

Blessure

In de aanloop naar de Klassieker was het vanwege een voetblessure nog onzeker of Schöne in actie kon komen. Hij miste donderdag het Europa League-duel met Celta de Vigo, maar was op tijd fit voor de topper in De Kuip.

"Ik voelde mijn voet nog wel na de wedstrijd, maar het gaat goed. Het zijn drukke weken", zegt Schöne, die na een moeizaam begin van het seizoen zichzelf in de basis heeft gespeeld als controlerende middenvelder.

"Het kan hard gaan. Ik ben blij dat ik terug ben en weer belangrijk kan zijn voor Ajax. Op deze positie is het heerlijk spelen. Ik krijg veel de bal en dan kom ik het beste tot mijn recht."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie