Eljero Elia baalt ervan dat Feyenoord en hij er zondag opnieuw niet in geslaagd zijn Ajax een nederlaag te bezorgen in de Eredivisie (1-1). De buitenspeler vindt dat de Amsterdammers net als na eerdere Klassiekers niet mogen mopperen.

"Sinds ik in De Kuip speel lijkt het wel alsof Ajax iedere keer een beetje geluk heeft hier", aldus Elia, die in 2015 bij Feyenoord tekende.

"In de KNVB-beker wonnen we vorig jaar wel, maar in de competitie maakte ze toen ook al een gelukkige gelijkmaker. En dit keer speelden we ze bijna negentig minuten weg. We creëerden kansen, wonnen de duels, maar scoorden niet."

Vanaf de reservebank zag Elia het in de eerste helft bij liefst vier goede kansen van Feyenoord misgaan, waarna het kort na rust bij de eerste de beste kans voor Ajax wel raak was. "Het had toen al 3-0 voor ons moeten staan", vindt Elia.

"En toen wij een keer stonden te slapen, scoorde Ajax wel. Gelukkig wisten we er uiteindelijk nog een punt uit te slepen, maar daar mogen we niet tevreden mee zijn. We hadden meer verdiend."

Assist

Bij de gelijkmaker van Dirk Kuijt had Elia een belangrijk aandeel. Hij leverde in de 85e minuut de assist, nadat hij een halfuur voor tijd was ingevallen.

"Ik had misschien wel op meer dan dertig minuten speeltijd gehoopt”, vertelt Elia, die door een schouderoperatie wekenlang aan de kant stond. "Maar daar waren geen afspraken over. De trainers weten wat goed voor mij is. En de trainer zei: als het nodig is dan zet ik je erin. En dat is gebeurd."

"Ik ben blij dat ik mijn waarde heb kunnen bewijzen met een assist, al kwam ik niet helemaal in mijn spel. Maar ik ken de kwaliteiten van Dirk. Als ik hem voorgeef dan zet hij zijn hoofd er tegenaan. Gelukkig was het raak."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie