FC Utrecht heeft zaterdagavond dankzij een treffer van Sebastien Haller in blessuretijd met 0-1 van Willem II gewonnen. De thuisploeg speelde een uur met tien man na direct rood voor Fran Sol.

Door de zege is FC Utrecht de nummer acht van de Eredivisie. De ploeg van trainer Erik ten Hag behaalde twaalf punten uit de eerste tien wedstrijden. Willem II heeft vijf punten minder en staat daarmee zestiende op de ranglijst.

Beide ploegen kregen in de openingsfase hun mogelijkheden, maar de keepers Kostas Lamprou en Robbin Ruiter hielden hun doel schoon.

Na een half uur spelen trok scheidsrechter Reinold Wiedemeijer rood voor Fran Sol. De clubtopscorer van Willem II trapte opzichtig na tegen Nacer Barazite.

Willem II-FC Utrecht in beeld

Veldoverwicht

Trainer Erwin van de Looi greep tijdens de pauze in door met Dico Koppers een vijfde verdediger in te brengen. Hij kwam in het veld voor aanvallende middenvelder Erik Falkenburg.

Met een man meer had Utrecht een veldoverwicht en ontstonden er meerdere kansen voor de uitploeg. Onder anderen Richairo Zivkovic en Yassine Ayoub waren dicht bij een treffer, maar hun schoten ging net naast.

In het slot van de tweede helft wist Willem II zich steeds meer onder de druk uit te spelen. Toch kreeg Utrecht vijf minuten voor tijd een grote kans. Ayoub kon van een meter of veertien uithalen, maar Lamprou keerde de inzet en Zivkovic kreeg de rebound er ook niet in.

In de eerste minuut van de blessuretijd greep Utrecht de volle buit. Een lange bal van doelman Ruiter werd door Willem II-verdediger Darryl Lachman verkeerd teruggekopt. Haller kon onderscheppen en werkte de bal over de doellijn.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Eredivisie