Frank de Boer houdt zich niet bezig met de geruchten over zijn mogelijke ontslag als trainer van Internazionale. De Noord-Hollander is zich er echter wel terdege van bewust dat er zondag gewonnen moet worden bij Atalanta Bergamo.

"Ik concentreer me op mijn werk, omdat dat het enige is wat ik op dit moment kan doen", zei De Boer zaterdag op zijn wekelijkse persconferentie.

Aan de stoelpoten van de oud-coach van Ajax wordt flink gezaagd door de Italiaanse media. Zo wordt Laurent Blanc als mogelijke opvolger van De Boer genoemd. Inter zou zelfs al contact hebben gehad met de Fransman, die onlangs werd ontslagen als oefenmeester van Paris Saint-Germain.

De Boer wilde het zaterdag vooral over het duel met Atalanta hebben. "Het wordt een moeilijke wedstrijd", verwacht de Nederlander, die ondanks de matige resultaten niet van zijn filosofie wil afwijken.

"We moeten altijd aanvallend spelen, maar vanaf de aftrap en niet na twintig minuten. In mijn ogen zijn daarbij discipline en benadering zeer belangrijk. Ik wil op deze manier spelen. De handrem moet eraf. Als we de bal hebben, moeten we focussen op onze eigen voetbalstijl."

Voorzetten

Inter bezet na acht speelronden slechts de elfde plaats op de ranglijst en heeft inmiddels al tien punten achterstand op Serie A-koploper Juventus. Donderdag werd er nog wel een broodnodige 1-0 zege geboekt op Southampton in de groepsfase van de Europa League. Toch is er volgens De Boer nog veel ruimte voor verbetering.

"We hebben meer dan twintig voorzetten gegeven. Dat is extreem positief, maar feit is dat we maar één echte kans hebben gecreëerd. Dat was de goal van Antonio Candreva. Dat geeft me te denken."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Serie A