​Bondscoach Danny Blind is verbolgen over de verwijten van AS Roma-coach Luciano Spalletti, die vindt dat Kevin Strootman niet mee had mogen spelen in de interlands van het Nederlands elftal tegen Wit-Rusland en Frankrijk.

"Ze hebben hem geslacht", zei Spalletti op zijn persconferentie na het gelijkspel in de Europa League-wedstrijd tegen Austria Wien. "Het blijkt wel dat ze in Nederland totaal geen boodschap hebben aan AS Roma."

Strootman ontbrak vorige week in de wedstrijdselectie voor het competitieduel met Napoli en bleef donderdag vanwege een rugblessure op de bank bij Romeinen. Blind vindt het flauwekul dat de middenvelder daar al eerder last van had en geen minuten had mogen maken namens Oranje.

"Waarom wordt hij dan vrijgegeven door de club na overleg met de staf en met Strootman zelf?", vraagt de bondscoach zich af tegenover De Telegraaf.

"Iedere dag heb ik tijdens het trainingskamp contact met Kevin gehad of hij fit was na zijn langdurige blessureperiode. We hebben hem tegen de Wit-Russen bij een veilige stand gewisseld in de tweede helft, omdat kort daarna Frankrijk op het programma stond."

Frustratie

Voor en tijdens die verloren interland ving Blind geen verontrustende signalen op, net als toen hij vorig weekeinde contact zocht met de 26-jarige Rotterdammer. "Hij had wat rugklachten, maar zou donderdag of morgen al weer kunnen spelen."

"Ik weet niet of het uit frustratie voortkomt bij Spalletti nadat hij een 3-1 voorsprong verspeelde tegen Austria Wien, terwijl Strootman gewoon op de bank zat, of dat er iets anders meespeelt, maar ik vind dit een vreemd verhaal."

De bondscoach is naar eigen zeggen verbolgen en in zijn wiek geschoten. "Wij gaan bij Oranje op verantwoorde wijze met internationals om. Zulke beschuldigingen lijken nergens op", besluit de keuzeheer van Oranje.

Bekijk het programma en de stand in de Serie A