In de met 1-0 gewonnen Europa League-wedstrijd van donderdag tegen Zorya Luhansk liet Feyenoord volgens Jens Toornstra maar weer eens zien waar op dit moment de kracht ligt van de sterk presterende Rotterdammers.

"Ik denk dat we prima hebben gespeeld. We zijn de hele tijd op zoek gegaan naar de openingstreffer en toen we die hadden gemaakt, hebben we het prima uitgespeeld", begon Toornstra zijn verhaal voor de camera van NUsport.

De laatste weken als vleugelaanvaller opgestelde middenvelder beaamt dat vertrouwen momenteel het sleutelwoord is in De Kuip. "We hadden ook vandaag weer het gevoel dat die goal vanzelf zou komen. En achterin staat het gewoon goed dit seizoen. We hebben ook tegen Zorya weinig kansen weggegeven."

Video: Toornstra: 'We staan er goed op voor de Klassieker'​

"We hebben een heel solide defensie. Dat doe je met zijn allen en dat begint voorin. Iedereen heeft vertrouwen in elkaar. Dat werkt gewoon op elkaar door."

Toornstra vond niet dat Feyenoord ook zelf weinig echt goede mogelijkheden creëerde. "In de eerste helft hebben we een aantal goede kansen gehad. Na de goal van Nicolai Jörgensen zakten we iets verder terug, waardoor je logischerwijs iets minder creëert."

Klassieker

Zondag wacht voor koploper Feyenoord de Klassieker tegen aartsrivaal en naaste achtervolger Ajax. Toornstra kijkt er ontzettend naar uit. "Dat wordt wel weer een heel andere wedstrijd. Of wij de favoriet zijn? Dat vind ik moeilijk om te zeggen. We spelen thuis, ik weet niet of we dan ook automatisch de favoriet zijn. Maar we staan er goed op. We gaan het zien zondag."

Toornstra heeft een hoge pet op van de Amsterdammers. "Ik kijk regelmatig voetbal op tv en dan komt Ajax ook weleens langs. Ik denk dat ze gewoon een goed team hebben. Ze doen het ook goed in Europa. Het gaat denk ik een mooie wedstrijd worden."

Hoewel Feyenoord na negen wedstrijd al vijf punten voor staat op Ajax, ziet Toornstra het niet als een cruciaal duel. "Het is gewoon één van de 34 wedstrijden. Voor de supporters is het een beladen duel en voor ons een hele mooie. We kunnen zondag heel goede zaken doen en we gaan er alles aan doen om dat te bewerkstelligen."

Toornstra heeft zelf nog niet aan het kampioenschap gedacht. "We zijn pas net begonnen. Wel heel goed begonnen, maar het seizoen duurt nog lang. Hoe het er nu voor staat, zegt niet zo heel veel over de eindstand. Misschien moet ik op een gegeven moment wel aan de Coolsingel denken, maar nu nog niet."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie