Feyenoord werkt met een fitte selectie toe naar de topper van zondag tegen Ajax. De herstelde Sven van Beek en Eljero Elia zullen weer onderdeel uitmaken van de wedstrijdselectie in De Kuip.

"We hebben geen problemen. Iedereen is goed uit de wedstrijd tegen Zorya Luhansk (1-0 winst, red.) gekomen en is zondag inzetbaar", zei trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag op zijn persconferentie in de aanloop naar de Klassieker.

Mogelijk maken Van Beek en Elia hun rentree tegen Ajax. De 22-jarige Van Beek kampte maanden met een voetblessure, maar zat tegen Luhansk weer op de bank. De van een schouderoperatie herstelde Elia maakte maandag zijn rentree bij Jong Feyenoord, maar ontbrak nog tegen Luhansk.

"Maar Elia heeft wel goed getraind gister", vertelde Van Bronckhorst. "Hij kan spelen tegen Ajax. Ook Van Beek is klaar om minuten te gaan maken in het eerste."

Vertrouwen

Door de fitte selectie en de uitstekende seizoensstart kan Feyenoord met vertrouwen toewerken naar zondag. "Maar dat geldt ook voor Ajax", zei Van Bronckhorst. "Zij hebben ook al lange tijd niet verloren. Ik kan  niet zeggen wie favoriet is."

Bij winst vergroot Feyenoord het gat met Ajax tot liefst acht punten, maar daar wil Van Bronckhorst niet al te veel aan denken. "Ik zie het meer als een wedstrijd op zich, hoe de stand ook is. We willen winnen. Niet alleen voor de punten, maar ook om de supporters trots te maken."

De Klassieker begint zondagmiddag om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Björn Kuipers.

Video: Basaçikoglu vol vertrouwen voor Klassieker tegen Ajax