Voetbal

Van den Brom beseft dat overwintering met AZ ver weg is

John van den Brom is zich ervan bewust dat overwintering in de Europa League met AZ vrijwel uit het zicht is. De Alkmaarders verloren donderdag in eigen huis met 2-1 van Maccabi Tel Aviv.

De ploeg van Van den Brom veroverde tot dusver slechts een punt in drie wedstrijden. Tegen Maccabi leek Robert Mühren AZ met een rake kopbal een punt te bezorgen, maar de thuisploeg kreeg alsnog een tweede doelpunt tegen.

"Het gaat ontzettend moeilijk worden en ik vind niet dat we nu naar overwintering moeten kijken", is Van den Brom reëel voor de camera van RTL 7.

"Voordeel is wel dat Zenit gewonnen heeft van Dundalk, maar ik vind het niet reëel om nu over onze kansen te praten. We wilden het beter doen dan vorig jaar, maar we liggen ver achter op dat schema."

AZ wacht door het verlies tegen Maccabi al vijf wedstrijden op een overwinning. In de Eredivisie werden de laatste drie duels gelijkgespeeld. Van den Brom maakt zich echter nog geen zorgen.

"In de Eredivisie valt het nog mee. We moeten gewoon zorgen dat we weer een keertje winnen en dan komen we er vanzelf uit, al is het moeilijk door de fase waarin we nu zitten."

AZ-Maccabi Tel Aviv in beeld

Indruk

De 50-jarige Van den Brom was tijdens de wedstrijd in het AFAS Stadion onder de indruk van Maccabi, dat onder leiding staat van voormalig AZ-spits Shota Arveladze.

"Ze kunnen echt goed voetballen, hebben ervaring en blijven rustig. We hebben veelal achter de tegenstander aangelopen. Na de kopbal van Robert hoopte ik dat we konden doorpakken, maar dat is helaas niet gelukt. Tot overmaat van ramp verloren we ook nog."

Door de nederlaag is AZ hekkensluiter in groep D van de Europa League. Zondag nemen de Alkmaarders het om 14.30 uur op tegen FC Groningen in de Euroborg.

Bekijk de uitslagen en de standen in de Europa League

Tip de redactie