Voetbal

FC Barcelona weken zonder Piqué en Alba vanwege blessures

FC Barcelona kan in de komende wedstrijden geen beroep doen op Jordi Alba en Gerard Piqué. Beide verdedigers raakten woensdagavond geblesseerd in het Champions League-duel met Manchester City. 

Alba heeft een verrekking in de hamstring van zijn linkerbeen en moet twee weken revalideren. Piqué werd geraakt aan zijn enkelbanden en staat drie weken aan de zijlijn, zo maakte de Spaanse topclub donderdag bekend.

Ondanks het uitvallen van de beide verdedigers werd de ontmoeting met de Engelse topclub in Camp Nou ruim gewonnen (4-0).

Barcelona speelt de komende weken competitiewedstrijden tegen Valencia, Granada en Sevilla. Op 1 november staat de uitwedstrijd tegen Manchester City in de Champions League gepland. Die wedstrijd moeten zij normaal gesproken allebei laten schieten.

Coach Luis Enrique zal dan flink moeten puzzelen met zijn defensie. Jeremy Mathieu, de vervanger van Piqué, kreeg tegen City rood en is dus geschorst.

Jasper Cillessen is momenteel uitgeschakeld door een knieblessure. De reservedoelman wordt begin november weer terug verwacht.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Primera Division

Tip de redactie