Voetbal

Guardiola zag dat City kansloos was na rode kaart van Bravo

De rentree van Josep Guardiola in Camp Nou is woensdag uitgelopen op een deceptie. De coach ging met Manchester City in de Champions League hard onderuit bij zijn oude club FC Barcelona (4-0). Lionel Messi scoorde drie keer.

"Het is al moeilijk om tegen Barcelona te spelen, maar toen we met tien man kwamen te staan, was het voorbij", zei de Spanjaard op de website van Manchester City.

Hij zag zijn doelman Claudio Bravo vlak na rust uit het veld gestuurd worden met een rode kaart vanwege een handsbal, waarna Messi het duel besliste met de 2-0. Guardiola nam de Chileen, afgelopen zomer uitgerekend overgekomen van Barcelona, niets kwalijk.

Video: Reactie Guardiola

"Hij is natuurlijk teleurgesteld, maar zulke dingen maken deel uit van het spelletje. Hij weet dat hij de bal beter uit had kunnen schieten, maar probeerde het voetballend op te lossen. Voor mij blijft hij één van de beste doelmannen van de laatste tien jaar."

Wel wordt Guardiola wat moedeloos van de tegenslag van de afgelopen tijd. "Sinds de wedstrijd tegen Celtic (3-3, red.) zit alles tegen: eigen doelpunten, gemiste strafschoppen. We moeten echter iets veranderen."

Video: Samenvatting FC Barcelona-Manchester City

Schoolplein

Zijn collega Luis Enrique van Barcelona was uiteraard vol lof over Messi. "Hij was bij alle gevaarlijke momenten betrokken. Hij speelt soms alsof hij op een schoolplein is, of hij nou geblesseerd is geweest of niet. Zo is hij gewoon."

Ondanks dat Barcelona verdediger Jeremy Mathieu nog verloor met een rode kaart, was Luis Enrique tevreden. "Als je wint op de manier die je van je team hebt gevraagd, voelt dat goed. City is gewoon een lastige ploeg, omdat ze vaak veranderen van systeem."

Bekijk de uitslagen en de standen in de Champions League

Tip de redactie