Voetbal

Fosu-Mensah verlengt contract bij Manchester United tot medio 2020

Timothy Fosu-Mensah heeft woensdag zijn contract bij Manchester United met drie jaar verlengd. De 18-jarige Nederlander ligt nu tot medio 2020 vast, met een optie voor nog een jaar.

"Ik ben heel blij met dit nieuwe contract. Ik waardeer het vertrouwen dat de club in me heeft en dat wil ik graag terugbetalen met prestaties op het veld", zegt Fosu-Mensah bij de bekendmaking van het nieuws op de website van United.

De verdediger speelt sinds 2014 in de jeugdopleiding van United, dat hem overnam van Ajax. "Ik heb sindsdien genoten van elke minuut bij United en wil mijn ontwikkeling hier graag doorzetten."

Fosuh-Mensah debuteerde vorig seizoen onder trainer Louis van Gaal in de Premier League en kwam tot acht wedstrijden. Onder de nieuwe coach José Mourinho is zijn status veranderd. Fosu-Mensah speelde dit seizoen nog geen minuut in de competitie, maar kwam in de Europa League wel in actie tegen Zorya Luhansk.

Mourinho

Ondanks het gebrek aan speeltijd voor Fosu-Mensah is Mourinho blij dat de jeugdinternational langer vastligt. "Tim is een jonge jongen met veel potentie. Het is mooi dat hij een nieuw contract heeft getekend", aldus de Portugees.

"Ik ben tevreden over zijn progressie. Hij leert hier elke dag op de training en er zal in de loop van het seizoen genoeg kans voor hem zijn."

Fosuh-Mensah is een van de drie Nederlanders dit seizoen bij United. Daley Blind heeft nog een contract tot medio 2018 en Memphis Depay ligt tot de zomer van 2019 vast.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League

Tip de redactie