Voetbal

De Boer hoopt tegen Southampton op ommekeer met Inter

Frank de Boer hoopt dat hij donderdag met Internazionale in het Europa League-duel met Southampton weer eens een goed resultaat kan boeken in een roerige periode.

De voormalig trainer van Ajax verkeert al een tijdje in zwaar weer in Milaan. De laatste vier wedstrijden leverden geen winst op. In de Serie A werd er achtereenvolgens van AS Roma en Cagliari verloren.

"We weten dat we de situatie moeten zien om te draaien, want in het voetbal krijg je nooit veel tijd", zei De Boer woensdag op de persconferentie, waarbij hij stelde zich bewust te zijn van de moeilijke situatie.

"Je maakt het jezelf nooit makkelijk als je een tijdje niet wint, dat laten de resultaten tegen AS Roma en Cagliari zien. Die laatste nederlaag zagen we niet aankomen. Hoewel we wat goede dingen lieten zien, moet het echt beter."

Ondanks de tegenvallende resultaten verwijt de 46-jarige De Boer niemand bij Internazionale iets. "Ik werk hard en dat is het enige dat ik kan doen. Ik geloof in mezelf, de ploeg, de staf en de club. Het is onrealistisch om te denken dat een trainer de situatie bij een club in drie maanden tijd kan veranderen."

Icardi

De Boer ging op de persconferentie ook op de situatie rond aanvoerder Mauro Icardi. De spits werd maandag door de club bestraft vanwege omstreden uitspraken over de harde kern van Inter, waarmee hij inmiddels in onmin leeft.

"De situatie tussen Icardi en de supporters heeft invloed gehad. Iedereen moet ervoor zorgen dat dergelijke situaties niet meer voorkomen. We moeten ons samen focussen op de volgende wedstrijd", aldus De Boer, die vindt dat Icardi op zijn gedrag moet letten.

"Mauro moet denken aan de verantwoordelijkheid die hij als aanvoerder heeft. Dat weet hij zelf ook. Hij moet een voorbeeld zijn voor zijn medespelers."

De wedstrijd tussen Inter en Southampton, de club van Virgil van Dijk en Jordy Clasie, begint donderdagavond om 19.00 uur. De eerste twee groepsduels met Hapoel Beer Sheva en Sparta Praag gingen voor de ploeg van De Boer teleurstellend verloren.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League

Tip de redactie