Voetbal

Mourinho noemt Liverpool 'niet het nieuwe wereldwonder'

José Mourinho vindt dat de Engelse pers overdrijft in zijn positieve benadering van Liverpool. Manchester United speelde maandagavond met 0-0 gelijk in de topper die vooral een tactisch schaakspel tussen de managers Mourinho en Jürgen Klopp werd.

"Jullie van de media denken dat Liverpool het nieuwe wereldwonder is. Ze hebben een goed team, maar niet meer dan dat", zei Mourinho op Anfield tegen Sky Sports.

Manchester United leunde maandag vooral op een sterke defensie. De ploeg van Mourinho had slechts 35 procent balbezit, een laagterecord voor de club sinds 2003. United kwam slechts tot één schot tussen de palen, maar wist ook het aantal doelpogingen van Liverpool te beperken tot drie.

"We willen een wedstrijd niet controleren door heel veel balbezit te hebben", zei Mourinho. "We weten dat zij goed omschakelen bij balverlies en meteen gaan jagen. Daar hebben wij ons op aangepast door de bal niet te lang achterin rond te spelen. We wisten dat het dan voor Liverpool lastig zou worden om te scoren."

"Het was een lastige wedstrijd voor ons", stelde Mourinho. "Maar voor Liverpool was het nog moeilijker."

"We hebben de wedstrijd een lange periode gecontroleerd, de eerste helft beheersten we volledig. David De Gea verrichtte twee knappe reddingen in de tweede helft en daarna hebben wij ze uit de buurt van het doel kunnen houden."

"Niet alleen vanuit tactisch oogpunt, maar ook emotioneel hadden we de wedstrijd onder controle", vond Mourinho. "Dat had zelfs invloed op de sfeer in het stadion. De toeschouwers toonden hun teleurstelling, want ze hadden een betere wedstrijd van Liverpool verwacht."

Mourinho: 'Als je niet scoort, win je niet'

Klopp

Liverpool-manager Klopp vond dat zijn team beter had kunnen spelen. "Ik ben niet tevreden. Het was een erg hectische wedstrijd."

"Tegenover hun man-tegen-man-verdediging waren we in sommige situaties niet dapper genoeg. De spitsen wachtten niet op de juiste pass en we waren te onrustig in balbezit. We speelden te veel risicovolle passes terwijl de ruimte om te combineren er soms wel lag", analyseerde de Duitser.

"Het enige waar ik blij mee ben, is dat we voor het eerst de nul hebben gehouden. Maar verder zie ik weinig positiefs."

"Maar het is oké", vond Klopp. "We hebben een punt gepakt tegen Manchester United. Ik heb van ergere dingen in de wereld gehoord."

Liverpool staat na acht duels vierde in de Premier League, Manchester United staat op de zevende plek.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Premier League

Tip de redactie