Voetbal

Icardi krijgt straf maar blijft aanvoerder van Internazionale

Mauro Icardi blijft aanvoerder van Internazionale. De spits wordt wel bestraft naar aanleiding van uitlatingen die hij deed in zijn autobiografie.

De 23-jarige aanvaller van de ploeg van Frank de Boer krijgt de straf omdat hij de interne regels heeft geschonden. Dat meldde de Italiaanse club maandag in een verklaring, zonder verder toe te lichten welke straf Icardi krijgt.

De Argentijn kreeg het vorig jaar na afloop van het met 3-1 verloren uitduel met Sassuolo aan de stok met de harde kern van Inter. De spits wilde zijn shirtje naar fans gooien, maar die zaten daar niet op te wachten.

Het leidde tot een woordenwisseling. In zijn boek vertelt Icardi dat hij na die confrontatie met zijn eigen supporters als een held werd ontvangen in de Inter-kleedkamer.

In de biografie staat tevens dat Icardi "honderd criminelen uit Argentinië zou bellen" als hij bedreigd zou worden door hooligans. Die uitspraak schoot in het verkeerde keelgat bij de supporters van de Italiaanse topclub.

Spandoek

Een groepje supporters stond zondagavond na de 2-1 thuisnederlaag tegen Cagliari voor de deur van de aanvoerder van de 'Nerazzurri'. Het zou gaan om een man of veertig. Zij hadden een spandoek gemaakt met daarop de tekst 'We zijn er, laat je het ons weten als je vriendjes uit Argentinië er zijn?'.

Icardi betuigt nu spijt in de verklaring op de website van de club. "Het spijt me als ik mensen heb beledigd. Het komt neer op een pagina van mijn boek waar de toon ongepast is. Daarvoor zeg ik sorry", aldus de spits.

Het blijft niet alleen bij woorden, want Icardi geeft ook aan dat hij z'n best gaat doen om pagina's van zijn autobiografie te verwijderen. "We moeten nu verder. Vandaag heb ik gesproken met de club en we hebben dit incident achter ons gelaten."

De speler accepteert daarom ook alle gevolgen en wil zich als aanvoerder vol inzetten voor Inter. "Ik zal voortaan voorzichtiger zijn, zeker in de voorbeeldrol die ik heb."

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Serie A

Tip de redactie