Voetbal

Engelse bondscoach mag niet meer bijverdienen met nevenactiviteiten

De nieuwe bondscoach van de nationale voetbalploeg van Engeland mag geen geld meer verdienen met nevenactiviteiten. Dat zei FA-voorzitter Greg Clarke maandag voor een parlementaire commissie.

De commissie is in het leven geroepen na het ontslag van Sam Allardyce als bondscoach. Die vertrok vorige maand al na 67 dagen na een geruchtmakende reportage van The Daily Telegraph. Allardyce zou hebben smeergeld hebben willen aannemen voor transfers.

"Hij moet zijn brood uitsluitend verdienen als bondscoach van Engeland", vertelde Clarke. De voorzitter benadrukte tijdens de hoorzitting dat de Engelse voetbalbond zorgvuldig te werk is gegaan met de aanstelling van Allardyce.

De ontslagen bondscoach stond in 2006 ook al ter discussie. Volgens de BBC had hij als trainer van Bolton Wanderers verdiend aan transfers van spelers. "Maar daar is niets van gebleken", zei Clarke.

De Engelse voetbalploeg staat op dit moment onder leiding van interim-trainer Gareth Southgate. De FA is nog op zoek naar een opvolger voor Allardyce. Volgens Clarke gaat de voorkeur uit naar een Engelse trainer.

Lees meer over:
Tip de redactie