Voetbal

FC Groningen niet akkoord met schorsing Davidson

FC Groningen is maandag niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB, die een wedstrijd schorsing plus een voorwaardelijke schorsing van een duel eist voor Jason Davidson.

De Australische verdediger kreeg zaterdag in de Eredivisiewedstrijd tegen sc Heerenveen (3-0) tien minuten voor rust de rode kaart van scheidsrechter Richard Liesveld.

Volgens de aanklager gaf Davidson "een knietje, dan wel een poging daartoe" aan Heerenveen-aanvaller Arber Zeneli. De speler zegt echer dat hij zijn been optrok uit een reflex omdat hij bij een opstootje tussen de twee de voet van Zeneli op zijn teen voelde.

Doordat FC Groningen niet akkoord gaat wordt de zaak voorgelegd aan de tuchtcommissie van de KNVB. Dat zal waarschijnlijk donderdag gebeuren, waarna vrijdag uitspraak volgt.

Memisevic

Davidson was niet de enige speler van FC Groningen die zaterdag rood kreeg in de Euroborg. Ook Samir Memisevic moest het veld verlaten. Hij kreeg twee keer geel.

Memisevic is automatisch geschorst voor een wedstrijd. FC Groningen en de verdediger kunnen tegen die straf niet in beroep gaan. Hij mist daardoor de thuiswedstrijd zondag tegen AZ.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Tip de redactie