Voetbal

Luuk de Jong wordt moedeloos van gemiste kansen PSV

Luuk de Jong noemt het frustrerend dat PSV ondanks een groot aantal kansen zaterdagavond thuis tegen Heracles Almelo niet verder kwam dan 1-1.

"Ik werd er af en toe moedeloos van in het veld. We waren zoveel beter, hadden 99 procent van de tijd de bal op hun helft, maar we scoorden niet", aldus De Jong, die zelf bij een aantal goede kopkansen steeds op doelman Bram Castro stuitte.

"De bal vloog er zelfs een keer via de keeper en de paal uit. Dat is heel frustrerend, al is het misschien ook onze schuld dat keepers steeds tegen ons kunnen uitblinken. Die bal moet zover naar de hoek dat-ie kansloos is."

In totaal kwam PSV tot liefst 27 kansen, tegenover drie voor Heracles. "Dat is het gekke", zegt De Jong. "Over het voetbal kan ik tevreden zijn, maar daar pak je geen punten mee. We moeten meer scoren. Het is moeilijk om aan te geven waar dat aan ligt. Het was steeds net niet en het moet net wel worden."

Champions League

De 26-jarige De Jong beseft dat PSV woensdag in de Champions League tegen Bayern München bij lange na niet zoveel kansen zal krijgen als tegen Heracles.

"We zullen worden teruggedrongen. Het wordt oppassen. We moeten het compact houden en scherp zijn, want een foutje straffen ze meteen af. En wij zullen minder kunnen creëren, maar hopelijk is het dan wel een keer raak."

Positief punt voor PSV en De Jong is dat Bayern zaterdag ook een mindere dag kende tegen Eintracht Frankfurt (2-2). "Het is een wereldploeg, maar ze zitten niet in hun beste fase", weet De Jong.

"We hebben een kans. Een resultaat is ook nodig om nog kans te maken op overwinteren in de Champions League. Anders is overwinteren in de Europa League denk ik het hoogst haalbare. Niemand zal het ons kwalijk nemen als we derde worden in deze poule, maar we willen meer."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie