Voetbal

Sparta pakt op valreep punt tegen Willem II, Utrecht te sterk voor Go Ahead

Sparta Rotterdam heeft bij het honderdjarig bestaan van het stadion Het Kasteel zaterdag ternauwernood een punt overgehouden aan het duel met Willem II: 2-2. FC Utrecht boekte een 3-0 thuiszege op Go Ahead Eagles.

Fran Sol maakte bij Sparta-Willem II beide Tilburgse doelpunten en leek zijn ploeg daarmee de winst te bezorgen. Uit een vrije trap van Jordy Croux was de Spaanse spits voor rust bij de tweede paal trefzeker.

In de tweede helft vergrootte Sol de marge voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi. Weer was Croux de aangever en opnieuw rondde de aanvaller bij de tweede paal af.

Het duel leek daarmee beslist, maar met nog ruim twintig minuten te gaan kwam Sparta terug door een treffer van de Australiër Craig Goodwin.

De ploeg die het jubileumduel in klassieke katoenen shirts speelde drong aan en dat leidde vlak voor tijd voor de gelijkmaker. Thomas Verhaar verschalkte doelman Kostas Lamprou met een fraai schot.

Sparta blijft het aardig doen met twaalf punten uit negen wedstrijden en een achtste plaats. Willem II liep de tweede zege van het seizoen mis en is met zeven punten de nummer vijftien van de Eredivisie.

FC Utrecht-Go Ahead Eagles

In de Galgenwaard werd er zowel vlak voor als na rust gescoord. Aan het einde van de eerste helft trof Giovanni Troupee namens FC Utrecht doel uit de kluts. Go Ahead kreeg ook enkele kansen op een doelpunt.

In de 53e minuut maakte Rico Strieder er 2-0 van en ebde bij de bezoekers het geloof in een goed resultaat weg.

In het vervolg van de tweede helft liep de ploeg van trainer Erik ten Hag verder weg door een doelpunt van Ajax-huurling Richairo Zivkovic.

FC Utrecht boekte de tweede overwinning van het seizoen en staat twaalfde met negen punten uit negen duels. Go Ahead zakte naar plaats vijftien met acht punten.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie

Tip de redactie