Voetbal

Koeman lyrisch over Stekelenburg na gestopte strafschoppen

Maarten Stekelenburg hield Everton zaterdag met onder meer twee gestopte strafschoppen op de been tegen Manchester City (1-1) en kon daardoor op complimenten rekenen van trainer Ronald Koeman.

Stekelenburg keerde de inzetten van Kevin De Bruyne en Sergio Agüero vanaf elf meter en greep ook bij een aantal kansen van de thuisploeg goed in.

"Maarten speelde misschien wel zijn beste wedstrijd ooit", was Koeman lyrisch. "Ik ben blij met het gelijkspel. City speelde fantastisch en wij hadden geen recht op de zege. Dankzij de werklust van mijn spelers hielden we een punt over."

"Het lukt niet veel clubs om met een gelijkspel uit dit stadion te vertrekken. Je moet wat geluk hebben, een doelman die de wedstrijd van zijn leven speelt en spelers die hard werken."

Everton nam na rust de leiding dankzij een treffer van Romelu Lukaku. Vlak na de tweede strafschop die Stekelenburg stopte was het Nolito die City langszij bracht.

Huiswerk

Stekelenburg keek voldaan terug op zijn prestatie. "Dit gebeurt niet vaak. Ik heb wel eens strafschoppen gestopt, maar niet twee in één wedstrijd."

"Het geheim? Zo lang mogelijk wachten en vol voor een hoek gaan. Natuurlijk heb ik mijn huiswerk gedaan, maar je hebt ook een beetje geluk nodig. Ik ben vrij lang, dus de penalty moet perfect genomen zijn om me te passeren als ik naar de goede hoek ga", zei hij.

"Het is lekker als je als keeper wordt uitgeroepen tot man of the match. Het is alleen jammer dat we toch nog de gelijkmaker moesten incasseren. Toch ben ik blij met een punt."

De 34-jarige Stekelenburg werd afgelopen zomer door Everton overgenomen van Fulham. Eerder kwam hij uit voor Ajax, AS Roma, AS Monaco en Southampton.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League

Tip de redactie