Krul sluit waarschijnlijk volgende week aan bij groepstraining Ajax

Het debuut van Tim Krul bij Ajax komt dichterbij. De 28-jarige doelman sluit waarschijnlijk volgende week aan bij de groepstraining van de Amsterdammers.

"Het gaat goed met Tim. Hij traint inmiddels volledig mee met de andere keepers", zei Ajax-trainer Peter Bosz vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie op De Toekomst.

"Waarschijnlijk traint hij vanaf volgende week met de hele groep, al blijft dat wel wat lastig omdat we een druk programma hebben", doelde Bosz op de uitwedstrijden van Ajax tegen ADO Den Haag (zondag 16 oktober), Celta de Vigo (donderdag 20 oktober) en Feyenoord (zondag 23 oktober).

De trainer benadrukte wel dat de van Newcastle United doelman, die ruim een jaar geleden zijn kruisband afscheurde, eerst minuten krijgt in de Jupiler League bij Jong Ajax, voordat hij zijn debuut zal maken in de hoofdmacht.

"Als je er zo lang uit hebt gelegen kun je niet vanuit de training ineens in de Arena staan. Maar het kan wel heel snel gaan als hij eenmaal met de groep traint."

Dolberg

Bosz beschikt verder over een volledige selectie richting het de wedstrijd zondag tegen ADO. Kasper Dolberg, die door een rugblessure de interlands van Jong Denemarken miste, is waarschijnlijk weer inzetbaar. Bertrand Traoré haakte vrijdag eerder af op de training, maar ook over de aanvaller uit Burkina Faso is weinig zorg.

"Bertrand heeft sinds hij terug is van de interlands wat last", vertelde Bosz. "Hij kreeg deze week op de training een flinke schop en verdraaide wat. Daarom was besloten dat hij vandaag uit voorzorg de partijvorm zou laten schieten. Tegen ADO zal hij er staan."

Doordat de selectie van Bosz dit seizoen weinig blessures kent, moet de trainer harde beslissingen nemen. Jaïro Riedewald, Kenny Tete, Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi en Nemanja Gudelj zijn door de zware concurrentiestrijd hun basisplaats kwijt. 

Bosz begrijpt dat zij ontevreden zijn, maar zegt niets te klagen te hebben over hun houding. "De inzet van die jongens is goed op de training. Daardoor gaat het niveau van de trainingen omhoog. Bovendien zullen we iedereen binnen de selectie dit seizoen nodig hebben. We krijgen drukke weken, veel spelers zullen aan de bak moeten."

De wedstrijd tussen ADO en Ajax begint zondag om 16.45 uur in het Kyocera Stadion en staat onder leiding van arbiter Kevin Blom.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie