QPR houdt vertrouwen in Hasselbaink na uitblijven bewijs beschuldigingen

Queens Park Rangers heeft vrijdag na intern onderzoek zijn vertrouwen uitgesproken in trainer Jerrel Hasselbaink, die eind vorige maand in opspraak raakte door opnames van undercoverjournalisten van de The Telegraph.

QPR had de Britse krant gevraagd om alle opnames die zijn gemaakt vrij te geven.

Uit die beelden zou blijken dat Hasselbaink geld wilde aannemen om ambassadeur te worden van een bedrijf dat spelers begeleidt. De voormalig spits van Oranje zou dan geld kunnen verdienen aan transfers. 

"Ondanks vele verzoeken van de club en het juridische team van Hasselbaink om de informatie die leidde tot de conclusies van de krant vrij te geven, is er niets geleverd", schrijft QPR vrijdag in een verklaring op de website.

"Als gevolg hiervan, en omdat er verder ook geen enkel bewijs is, staat de clubleiding volledig achter de trainer en zijn verklaringen."

Direct na de publicatie van de krant sprak Hasselbaink de beschuldigingen al tegen. "Er is mij gevraagd om voor een bepaald bedrag een speech te geven", verklaarde hij. "Daar zie ik niets verkeerds in. Ik heb ook geen tegenbeloften gemaakt. Ik heb QPR ook niet gevraagd om spelers te halen, die zogezegd bij hen onder contract zouden staan."

Naïef

De 44-jarige Hassebaink erkende wel dat hij naïef is geweest, zeker gezien zijn verantwoordelijkheid die hij heeft als manager. Omdat de club eerst het interne onderzoek wilde afwachten bleef hij QPR de afgelopen weken gewoon trainen.

Zaterdag zit Hasselbaink ook weer op de bank. QPR speelt dan thuis tegen Reading, dat gecoacht wordt door Jaap Stam.

Hasselbaink is niet de enige trainer die in opspraak raakte door opnames van The Telegraph. De Engelse bondscoach Sam Allardyce werd vorige maand ontslagen nadat er beelde opdoken waarin hij onderhandelde over een vergoeding van ongeveer 460.000 euro voor een fictieve deal over illegale transferpraktijken.

Tip de redactie