Voetbal

Koeman levert flinke kritiek op Ierse bondscoach O'Neill

Ronald Koeman begrijpt er niets van dat de Ierse bondscoach Martin O'Neill het in de afgelopen interlandperiode toeliet dat Everton-middenvelder James McCarthy bijna twee hele wedstrijden speelde voor zijn land.

De 25-jarige McCarthy was pas net hersteld van een liesblessure die hem weken aan de kant hield, maar kwam in WK-kwalificatieduels met Georgië (negentig minuten) en Moldavië (tachtig minuten) in actie.

Everton-trainer Koeman is daar niet blij mee. "We zitten nu met een speler die enorm overbelast is. Ik had graag gezien dat hij als speler van Everton meer verantwoordelijkheid had genomen, want wij betalen hem. Maar hij bevond zich in een lastige situatie", aldus Koeman tegenover The Guardian.

"Het is belachelijk dat hij na zijn operatie, waarbij hij er vijf of zes weken uit is geweest en drie keer heeft getraind, negentig minuten speelt en drie dagen later nog eens tachtig minuten", is Koeman kritisch op de keuze van O'Neill om McCarthy in te zetten.

Ierland won met 1-0 van Georgië en versloeg Moldavië met 3-1. De ploeg van bondscoach O'Neill staat voorlopig tweede achter Servië in groep D van de WK-kwalificatie.

Begrip

De 53-jarige Koeman heeft er begrip voor dat McCarthy wilde spelen voor zijn land. Hij legt de schuld vooral bij O'Neill, die er voor koos om de speler op te stellen.

"Bij Everton doe ik mijn spelers dat niet aan, want dat levert nieuwe blessures op. Als je de keuze aan de speler laat is dat moeilijk voor hem, want hij zit tussen twee vuren in."

"De spelers van het Ierse elftal zijn erg begaan met hun ploeg, maar er was vooraf contact met de medische staf van Everton. Op deze manier maak je een speler kapot."

Met Everton is Koeman goed begonnen aan het Premier League-seizoen. De club uit Liverpool is na zeven wedstrijden met veertien punten de nummer vijf.

Zaterdag speelt Everton een uitwedstrijd tegen koploper Manchester City. Het duel in het Etihad Stadium begint om 16.00 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Premier Leauge

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie