Sef Vergoossen aan de slag als adviseur bij Roda JC

Sef Vergoossen gaat aan de slag als adviseur bij Roda JC. De 69-jarige Limburger moet de hekkensluiter van de Eredivisie met zijn jarenlange ervaring een duwtje in de goede richting geven.

Roda kent tot dusver een dramatisch seizoen. De ploeg uit Kerkrade is na acht duels nog zonder zege en maakte pas drie competitiedoelpunten.

"Vergoossen is in deze fase de ideale persoon die zowel de technische staf als mij van de juiste adviezen kan voorzien. Dat is de toegevoegde waarde die wij nu nodig hebben", zegt technisch directeur Ton Caanen op de website van Roda.

Vergoossen was tussen 1998 en 2001 al eens trainer van Roda. In die periode won hij met de Limburgers de KNVB-beker en werd er Europees voetbal gehaald.

"Natuurlijk volg ik Roda JC op de voet en de stand op de ranglijst gaat mij aan het hart. Toen ik werd benaderd door Ton Caanen werd mij duidelijk dat ik echt iets kan betekenen voor deze club", legt Vergoossen zijn keuze uit om aan de slag te gaan in Kerkrade.

Vergoossen had in het verleden ook onder meer VVV-Venlo, MVV, KRC Genk en PSV onder zijn hoede. Met Genk en PSV veroverde hij de landstitel. De Limburger was ook werkzaam in de Verenigde Arabische Emiraten en Japan.

Anastasiou

Technisch directeur Caanen overlegde met trainer Yannis Anastasiou, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij Roda, over het benaderen van Vergoossen.

"Wij hebben als organisatie de afgelopen tijd flinke stappen in de goede richting gezet, alleen de sportieve prestaties blijven helaas achter. Anastasiou was het met mijn analyse eens dat de club iets extra's nodig heeft", aldus de bestuurder.

"Wat is er dan mooier dan iemand met zoveel jaar aan ervaring op topniveau bij de club te betrekken. Bovendien kennen Sef en Yannis elkaar goed. Daarnaast is Vergoossen ook voor de raad van commissarissen een goede sparringpartner."

Zondag gaat Roda in speelronde negen van de Eredivisie op bezoek bij Excelsior, dat tiende staat. De wedstrijd op Woudestein begint om 14.30 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie