FC Twente zoekt niet naar opvolger technisch manager Van Leeuwen

FC Twente gaat dit seizoen niet op zoek naar een opvolger van technisch manager Ted van Leeuwen, die vorige week per direct vertrok naar het Deense Esbjerg fB.

Het takenpakket van de 64-jarige Van Leeuwen wordt verdeeld over technisch directeur Jan van Halst, hoofd opleiding Michel Jansen en trainer René Hake.

"Tot het einde van dit seizoen zullen we allemaal een stap extra moeten zetten en daarna gaan we analyseren of de organisatie behoefte heeft aan een nieuwe technische manager", zegt Van Halst tegen VI. "Op dit moment gaat de aandacht vooral uit naar het opnieuw optuigen van de scouting."

Als gevolg van de bezuinigingen bij FC Twente werd complete scoutingsstaf anderhalf jaar geleden ontslagen. Sindsdien was de club onder andere aangewezen op het netwerk van Van Leeuwen, die bij Esbjerg fB aan de slag gaat als sportief directeur.

Huurlingen

Afgelopen zomer was Van Leeuwen nauw betrokken bij de komst van Enes Ünal, Bersant Celina en Yaw Yeboach, die gehuurd worden van Manchester City. Het drietal maakt tot dusverre een goede indruk in de Grolsch Veste.

Van Leeuwens nieuwe club Esbjerg staat laatste in de Deense Superliga. Hij trad in de zomer van 2015 in dienst bij FC Twente en was eerder werkzaam bij AGOVV, Vitesse, het Maltese Valletta FC en Anorthosis Famagusta uit Cyprus.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Tip de redactie