Voetbal

Fotoserie: Maradona en andere sterren spelen benefietduel in Rome

Diego Maradona heeft woensdagavond zijn opwachting gemaakt tijdens een benefietwedstrijd tussen twee sterrenteams in Rome, waaraan ook Edgar Davids meedeed.

De elftallen, die bestonden uit zowel gestopte als nog actieve voetballers, gingen voor de "wedstrijd voor de vrede" op bezoek bij paus Franciscus in het Vaticaan en werkten vervolgens het duel voor het goede doel af.

Het was de derde keer dat er een benefietwedstrijd werd georganiseerd die verbonden is aan de paus. Dit jaar ging de opbrengst onder meer naar de slachtoffers van de zware aardbeving die een deel van Italië in augustus teisterde.

Maradona, die wordt beschouwd als een van de beste voetballers aller tijden, zat in een ploeg met onder andere AS Roma-icoon Francesco Totti. Davids speelde samen met Ronaldinho, de Gouden Bal-winnaar van 2005.

De formatie van Maradona verloor de wedstrijd met 4-3. Na afloop ruziede de 55-jarige Maradona op het veld met Juan Sebastian Veron, die in zijn tijd als Argentijns bondscoach nog een van zijn spelers was.

Vooraf benadrukte Maradona nog dat het duel in het teken stond van "vrede voor de hele wereld".

Video: Maradona en Veron ruziën bij benefietduel

Video: Bojan Krkic scoort met fraaie stift in benefietduel

Lees meer over:
Tip de redactie