Feyenoord boekt winst van bijna zes miljoen euro over vorig jaar

Feyenoord heeft over het jaar 2015/2016 een nettowinst geboekt van 5,8 miljoen euro. Dat staat in het woensdag gepubliceerde jaarverslag.

De omzet daalde afgelopen seizoen wel licht van 61,8 naar 60,6 miljoen euro. Die geringe daling komt met name omdat Feyenoord vorig seizoen geen Europees voetbal speelde.

Vanwege de gewonnen finale tegen FC Utrecht in het toernooi om de KNVB-beker kon de omzet echter ongeveer hetzelfde worden gehouden.

Dankzij de positieve financiële resultaten is Feyenoord er opnieuw in geslaagd het eigen vermogen te vergroten. Dat bedraagt nu bijna 20 miljoen euro.

Vorig jaar boekte Feyenoord een recordwinst van 13,6 miljoen euro. Dat was toen toe te schrijven aan Europese overwintering, een strakke begrotingsdiscipline en goede zaken op de transfermarkt.

Het is voor de vijfde keer op rij dat Feyenoord een nettowinst boekt. In het boekjaar 2010/2011 leed de club voor het laatst verlies.

Categorie 3

Feyenoord behoort inmiddels tot de financieel gezondste clubs in het betaald voetbal en is door de KNVB al langere tijd ingedeeld in de gezonde categorie 3.

De Rotterdammers zijn dit seizoen sportief gezien bezig aan een ijzersterke reeks. In de eerste acht speelrondes in de Eredvisie werd nog geen puntenverlies geleden.

In de groepsfase van de Europa League werd een knappe 1-0 thuiszege op Manchester United gevolgd door een nederlaag met dezelfde cijfers op bezoek bij Fenerbahçe.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie