Voetbal

PSV ziet jaaromzet stijgen naar 95 miljoen euro

PSV heeft over het seizoen 2015/2016 een nettowinst van 4,3 miljoen euro geboekt. Dat is iets meer dan de drie miljoen winst van een jaar eerder. De jaaromzet stijgt naar 95 miljoen euro.

Dat blijkt uit jaarcijfers die de Eindhovense club woensdag presenteerde. Het was voor PSV een sportief succesvol seizoen, met het landskampioenschap en een plaats in de achtste finales van de Champions League.

De omzet steeg mede daardoor met 31 miljoen euro tot 95 miljoen euro. Slechts eenmaal eerder waren de inkomsten van PSV hoger. Die stijging is met name te danken aan de hogere inkomsten uit Europees voetbal en de recettes die daarbij geïnd werden.

PSV verkocht in het boekingsjaar Georginio Wijnaldum (Newcastle United) en Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg) voor samen ruim 30 miljoen euro. Daar stond de komst van onder anderen Andres Guardado, Hector Moreno, Davy Pröpper en Gaston Pereiro tegenover.

Over het transferbeleid noteerde PSV een negatief saldo van 3,6 miljoen euro. "Dit is meer dan gebruikelijk, maar deze aankopen hebben mede bijgedragen aan het sportief zeer succesvol verlopen seizoen", meldt de Eindhovense club.

In het huidige seizoen verwacht PSV dankzij Champions League-deelname opnieuw een positief financieel resultaat.

Lees meer over:
PSV
Tip de redactie