Voetbal

ADO wint rechtszaak over vergoeding Chinese overname

ADO Den Haag hoeft uitgever Sports Media Corporation (SMC) geen geld te betalen. Dat bepaalde de rechtbank woensdag in een civiele bodemprocedure die tegen de eredivisieclub was aangespannen.

SMC, uitgever van onder meer het sporttijdschrift Elf, sloot bijna drie jaar geleden een overeenkomst met ADO. Daarin was afgesproken dat de uitgever een vergoeding zou krijgen als ADO dankzij SMC geld ontvangt.

SMC zou tien procent van het bedrag hebben geëist, nadat de Chinese firma United Vansen de club voor 9,9 miljoen euro overnam. SMC beweerde Vansen bij de Haagse club te hebben geïntroduceerd. Sinds de aandelenovername heeft ADO twee keer geld ontvangen van United Vansen. 

De rechtbank oordeelde woensdag dat de betalingen van United Vansen niet vallen onder de overeenkomst, zodat ADO daarover geen vergoeding hoeft te betalen.

Het moet namelijk gaan om betalingen van een partij die door SMC in contact met ADO is gebracht. SMC heeft United Vansen echter niet met ADO in contact gebracht, maar met de aandeelhouder van ADO: SSO.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie