Voetbal

Fischer woest na nederlaag Denemarken tegen Montenegro

Viktor Fischer was dinsdagavond diep teleurgesteld na de 0-1 nederlaag van Denemarken tegen Montenegro in WK-kwalificatie. De Scandinaviërs verloren zaterdag ook al met 3-2 van Polen.

"We beginnen gewoon slecht aan de wedstrijd", zei de ex-Ajacied in een televisie-interview met het Deense Kanal5. "We hebben ons zelf in deze baggersituatie gebracht en nu moeten we laten zien dat we echte mannen zijn."

Bij rust keek Denemarken in Kopenhagen tegen een 0-1 achterstand aan door een treffer van Fatos Beciraj. Na rust kon die schade niet gerepareerd worden.

"We speelden uitstekend in de tweede helft, maar het was niet genoeg. Het is verdomme zaak dat we scherp beginnen aan een wedstrijd", vond Fischer. Zaterdag tegen Polen kwamen de Denen met 3-0 achter, om zich in een goede tweede helft nog terug te knokken tot 3-2.

Fischer kreeg zelf een goede kans in de tweede helft, maar doelman Mladen Bozovic verrichte een knappe redding.

Kinderen

"We zijn net een stel kinderen. Eigenlijk hebben we alleen een aanvoerder (Simon Kjaer, red.) die al zijn duels won en echt sterk speelde en een keeper (Kasper Schmeichel) die het voortouw nam. Verder was het afschuwelijk vandaag", stelde de boze Fischer, die na 70 minuten gewisseld werd.

Bondscoach Age Hareide was niet blij met de tirade van de aanvaller van Middlesbrough. De keuzeheer noemde de frustratie en het afvallen van zijn medespelers door Fischer onnodig.

"Ik wil hier met Viktor over spreken. Het is een teken van frustratie, hij moet zulke dingen niet zeggen. Het is mijn taak om de ploeg bij elkaar te houden."

Fischer bood woensdag zijn excuus aan bij zijn medespelers. "Ik heb grote ambities met deze ploeg. Ik weet dat we echt goed kunnen zijn. Als we niet winnen, zal ik teleurgesteld zijn."

"Dat gebeurde gisteren live op televisie. Het was niet mijn bedoeling om andere spelers te beledigen. We hebben slecht gespeeld, ik zelf ook." 

Bondscoach Hareide: "In de eerste helft waren we extreem slecht. De verklaring daarvoor kan ik nu nog niet geven. Een team moet zijn kracht tonen in tegenspoed. We zullen zien welke spelers nu gaan opstaan. Ik werk al lang in het voetbal en weet dat slechte resultaten niet voor altijd zijn."

WK-kwalificatie

De Deense ploeg won alleen zijn eerste kwalificatiewedstrijd moeizaam met 1-0 van Armenië en staat momenteel vierde in groep D achter Montenegro, Polen en Roemenië. De laatste keer dat het land zich wist te plaatsen voor een groot toernooi was het EK 2012 in Polen en Oekraïne, waar het in de poulefase met 1-0 van Oranje won.

Fischer: "We moeten bouwen op wat goed was, vooral ons spel in de tweede helft. Maar we staan er slecht voor."

"We hebben pas drie punten gepakt, dus we moeten vanaf nu in de achtervolging."

Hareide beaamt dat het lastig wordt voor Denemarken om zich voor het WK in Rusland te plaatsen. "Het ziet er moeilijk uit, maar het is nog genoeg hoop. We zullen om te beginnen volgende maand van Kazachstan moeten winnen."

Bekijk de stand en de uitslagen in de WK-kwalificatie

Tip de redactie