Voetbal

Colombia voorkomt in slotfase zege Uruguay, Argentinië verliest

Uruguay heeft dinsdag (lokale tijd) de uitwedstrijd met Colombia in de WK-kwalificatie niet weten te winnen. In Barranquilla werd het 2-2. Argentinië verloor dinsdagavond in de thuiswedstrijd in Cordoba met 0-1 van Paraguay.

Abel Aquilar zette in het duel tussen Colombia en Uruguay de thuisploeg na een kwartier spelen op voorsprong door vanuit een hoekschop raak te koppen. De bezoekers trokken de stand na een klein half uur gelijk via een fraaie kopbal van Christian Rodríquez.

Luis Suárez bracht Uruguay een kwartier voor tijd op 2-1. Het bleek niet de winnende treffer te zijn, want Colombia slaagde er in de slotfase in alsnog gelijk te maken via Yerry Mina.

PSV'er Santiago Arias speelde in de basis bij Colombia en werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Video: 'Belangrijk punt gepakt tegen een directe concurrent' 

Brazilië

Brazilië neemt de koppositie van Uruguay over na winst dinsdagavond op Venezuela (0-2). Colombia staat vierde in de poule.

Gabriel Jesus en Willian maakten de doelpunten voor de Braziliaanse ploeg. De wedstrijd in Merida werd in de tweede helft een tijdje noodgedwongen stilgelegd, nadat de lichten in het Estadio Metropolitano de Merida waren uitgevallen. Op dat moment stond de 0-2 al op het bord.

Koploper Brazilië heeft nu een punt meer dan Uruguay. Venezuela staat tiende en laatste. Alle landen in de Zuid-Amerikaanse groep hebben nu tien wedstrijden gespeeld.

Argentinië

De Argentijnen, die zonder de geblesseerde Lionel Messi speelden, leden net als vrijdag (2-2 tegen Peru) puntenverlies. Het enige doelpunt in het Estadio Mario Alberto Kempes viel in de achttiende minuut en kwam op naam van Derlis Gonzalez.

Argentinië blijft door de nederlaag vijfde in de poule, maar de voorsprong op nummer zes Paraguay is nog maar een punt.

Alleen de eerste vier ploegen plaatsen zich na achttien duels rechtstreeks voor het WK, de nummer vijf speelt een play-off met een ploeg uit Oceanië.

Ecuador

Ecuador slaagde er dinsdagavond niet in de uitwedstrijd met laagvlieger Bolivia te winnen. In het Estadio Hernando Siles in La Paz werd het 2-2.

Ecuador, dat op koers ligt voor een WK-ticket, keek in de rust nog tegen een 2-0 achterstand aan door twee doelpunten van Pablo Escobar.

Enner Valencia deed vlak na rust iets terug namens Ecuador door de 2-1 te maken. Een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd nam Valencia ook het tweede doelpunt voor zijn rekening en zo bezorgde hij zijn land nog een punt.

Chili

Arturo Vidal loodste Chili dinsdagavond langs Peru. Na tien minuten opende de middenvelder van Bayern München de score in Santiago de Chile. Een kwartier voor tijd maakte Edison Flores namens Peru gelijk. In de slotfase was het echter opnieuw Vidal die de Chilenen alsnog de overwinning bezorgde.

Feyenoorder Renato Tapia stond in de basis bij Peru. Dertien minuten voor het einde van de wedstrijd werd de middenvelder naar de kant gehaald.

Chili staat na tien duels zevende in de poule met twee punten minder dan Argentinië. Met evenveel punten als Colombia staat Ecuador na tien duels op de derde plaats. Peru en Bolivia hebben beiden zes punten achterstand op Chili en staan respectievelijk achtste en negende in de groep.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie