Voetbal

Real Madrid gaat dak bouwen op Bernabeu-stadion

Real Madrid heeft dinsdag grote verbouwingsplannen gepresenteerd voor Estadio Santiago Bernabeu. De verwachte kosten bedragen 400 miljoen euro.

Het stadion van de Spaanse topclub krijgt een verschuifbaar dak, dat binnen vijftien minuten geopend of gesloten kan worden. Bij slecht weer of extreme hitte kunnen de omstandigheden veraangenaamd worden.

De bouwwerkzaamheden beginnen komende zomer en nemen tweeënhalf jaar in beslag. Tijdens de verbouwingen kan het onderkomen gewoon gebruikt worden voor wedstrijden.

Real Madrid-voorzitter Florentino Perez presenteerde de plannen dinsdag samen met burgemeester Manuela Cermena.

"Vandaag is een belangrijke dag voor Real Madrid, voor haar leden, voor de fans en voor onze stad", sprak Perez. "We hebben overeenstemming bereikt over een drastische transformatie van Santiago Bernabeu."

"Zoals we allemaal weten is dit stadion een van de karakteristieke iconen van onze stad en we willen dat het één van de beste stadions in de wereld gaat worden, een onbetwist symbool van de kracht van onze hoofdstad."

Sponsornaam

Boven in het stadion komt een 360 graden-scorebord van led-verlichting. Ook aan de buitenkant van het stadion komt led-verlichting die in kleur en helderheid variabel is.

In tegenstelling tot eerdere plannen komt er geen hotel of winkelcentrum in het stadion. Na de verbouwing zal de voetbaltempel een sponsornaam gaan dragen. Daarbij wordt gedacht aan IPIC Bernabeu of CEPSA Bernabeu.

Na de verbouwing zal de capaciteit van het stadion met drieduizend zitplaatsen toenemen tot 84.044.

Lees meer over:
Tip de redactie