Voetbal

Karsdorp ondanks gekneusde schouder inzetbaar voor Feyenoord

Rick Karsdorp heeft toch geen gebroken schouderblad overgehouden aan de interland tussen Nederland en Frankrijk (0-1) van maandagavond. De rechtsback speelde zijn tweede wedstrijd voor Oranje, nadat hij vrijdag tegen Wit-Rusland debuteerde.

Uit onderzoek in het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam bleek dinsdagochtend dat het gewricht slechts gekneusd is, bevestigt Feyenoord dinsdagmiddag.

Dat betekent goed nieuws voor de ongeslagen koploper van de Eredivisie die de competitie zondag hervat met een uitwedstrijd tegen NEC. De achterhoede met Karsdorp speelt een belangrijke rol in het succes van de Rotterdammers, want in de Eredivisie werden pas twee tegentreffers geïncasseerd.

De 21-jarige verdediger kan komend weekend gewoon meespelen. Karsdorp liep zijn blessure maandag al in de eerste helft op, maar speelde de wedstrijd toch uit.

Na afloop sprak Karsdorp de vrees uit dat er een breuk in zijn schouderblad zat. De pijn was steeds heviger geworden in de loop van de wedstrijd. "In de tweede helft hield ik het echt niet meer bij een ingooi. Toch bleef ik staan, maar nu na de wedstrijd voel ik me wel verrot. Ik kan mijn arm niet ver omhoog doen en heb pijnstillers genomen."

Blessures

De ziekenboeg bij Feyenoord is behoorlijk aan het leegstromen. Sven van Beek maakte begin deze maand zijn rentree in het tweede elftal. Door een voetblessure kwam de verdediger dit seizoen nog niet in actie.

Eljero Elia traint sinds een week weer volledig mee bij de Rotterdammers, nadat hij wekenlang uitgeschakeld was met een blessure aan zijn schouder. Ook doelman Warner Hahn traint weer volop mee, nadat hij bijna een jaar herstelde van een kruisbandblessure.

Kenneth Vermeer is nog wel uit de roulatie met een gescheurde achillespees.

De wedstrijd tussen NEC en Feyenoord begint zondag om 14.30 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie