De beslissing van arbiter Damir Skomina om Oranje vlak voor rust geen penalty toe te kennen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk was de juiste. Dat vindt verdediger Laurent Koscielny, die een schot van Vincent Janssen in het strafschopgebied op zijn arm kreeg.

"Het was geen strafschop", zegt Koscielny tegen Canal+. "Ik kreeg de bal op mijn dij, daarna smoorde het schot onder mijn lichaam en na een stuit raakte de bal mijn arm. Op dat moment had het al nooit meer een doelpunt kunnen worden."

Koscielny kwam tien dagen geleden ook al goed weg bij een handsbal. In de wedstrijd van zijn club Arsenal tegen Burnley (0-1) maakte hij in blessuretijd de winnende treffer, nadat hij de bal met de arm raakte.

Over de 0-1 zege van Frankrijk maandagavond in Amsterdam is Koscielny tevreden. "We speelden een goede eerste helft, die was van hoog niveau. Na de rust hadden we het iets moeilijker. Het werd toen een echte strijd."

"We hadden moeite om de bal in de ploeg te houden, maar we verdedigden solide. Ik probeerde mijn werk te doen: duels winnen en mijn tegenstander uitschakelen. Dat is vanavond goed gelukt."

Deschamps

"Dit is een belangrijke overwinning en het is verdiend", vindt de Franse bondscoach Didier Deschamps. "In de eerste helft hadden we vaker dan één keer kunnen scoren."

"In de tweede helft hadden we een stuk minder balbezit en ook minder controle over de wedstrijd. Maar al met al hebben we het goed gedaan", zegt Deschamps tegen TF1.

Deschamps: 'We hebben verdiend gewonnen'

Deschamps: 'We hebben verdiend gewonnen'
25
Deschamps: 'We hebben verdiend gewonnen'

Pogba

Paul Pogba juichte niet na zijn doelpunt voor Frankrijk. De duurste voetballer ter wereld bleef staan waar hij stond en keek alleen even om zich heen nadat hij doelman Maarten Stekelenburg had verrast met een zwabberend schot.

"Iedereen heeft het altijd over mij, maar dit is niet team-Pogba. Ik speel voor Frankrijk, winnen en verliezen doen we met elkaar", zei de middenvelder van Manchester United.

Pogba had heel wat kritiek over zich heen gekregen na zijn matige optreden vorige week tegen Bulgarije. In de aanloop naar die WK-kwalificatiewedstrijd was de man van 105 miljoen euro bovendien een keer te laat gekomen voor de training.

"Mensen vergeten soms dat ik pas 23 jaar ben, ik leer nog steeds", zei Pogba. "Ik probeer de opdrachten van de bondscoach zo goed mogelijk uit te voeren. Ik moet sober spelen, ballen veroveren en defensief werk doen. Maar ik heb ook die drang naar voren, ik hou van dribbelen. Daar moet ik een balans in vinden."

Groep A

Frankrijk boekte vrijdag ook al een overwinning door Bulgarije met 4-1 te verslaan. Met zeven punten uit drie duels gaan 'Les Bleus' samen met Zweden aan kop in groep A van de WK-kwalificatie. Oranje staat met vier punten op de derde plaats.

"Deze twee zeges zijn erg mooi, het is goed om hier in Nederland te winnen. Nu moeten we de eerste plaats in de poule tot het einde zien vast te houden. Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan."

Bekijk de stand, de uitslagen en het programma in de WK-kwalificatie