Maarten Stekelenburg vindt dat hij het afstandsschot van Paul Pogba had moeten tegenhouden. De middenvelder van Manchester maakte maandag de enige goal in de Arena waardoor Oranje het WK-kwalificatieduel met Frankrijk met 1-0 verloor.

"Ik stond klaar voor het schot en mijn positie was goed", keek Stekelenburg terug op het moment in de dertigste minuut waarbij Pogba vanaf een meter of dertig uithaalde.

"Ik dacht dat ik hem zou hebben, maar op het laatste moment maakte de bal een zwabber. Dat is vervelend, maar neemt niet weg dat ik hem gewoon had moeten keren."

Bondscoach Danny Blind zei na afloop dat Stekelenburg zulke ballen op de training gewoon tegenhoudt. "Dat klopt. Ik laat ze niet vaak zo gaan", erkende Stekelenburg. "Het was een fout en dat is heel zuur, omdat we daardoor meteen ook verliezen."

Extra zuur

In de tweede helft herstelde Stekelenburg zich met enkele goede reddingen bij onder meer een kans van Antoine Griezmann en een kopbal van Pogba.

"Ik was blij dat ik het op 1-0 kon houden. In de tweede helft hebben we als team goed gespeeld en kansen gehad op de gelijkmaker. Het mocht niet zo zijn."

Dat het Nederlands elftal de fout van Stekelenburg niet herstelde lijkt extra pijnlijk voor de doelman van Everton, omdat hij na vier jaar net weer eerste doelman is van Oranje.

"Maar daar maak ik me nu niet zo druk om", vertelde Stekelenburg. "Ik denk nu alleen aan deze wedstrijd. Los van de uitslag hebben we bij vlagen goed gespeeld. We hebben een goede week achter de rug waarin we weer wat positieve dingen rond Oranje hebben gebracht."

"En de eerste plaats in de groep is nog niet uit zicht. Ik denk dat Frankrijk nog wel punten gaat laten liggen."