Feyenoord moet het mogelijk enige tijd stellen zonder Rick Karsdorp. De rechtsback vreest dat hij maandag in de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Frankrijk (1-0) een breuk heeft opgelopen in zijn schouder.

"Er is waarschijnlijk iets gebroken in mijn schouderblad", aldus Karsdorp na afloop in de Amsterdan Arena. "Maar er moeten nog foto’s van worden genomen."

De 21-jarige Karsdorp liep de blessure al in de eerste helft op. "Ik kreeg van een van de Franse spelers een elleboog op mijn oog en kwam vervolgens verkeerd terecht", vertelde Karsdorp, die de wedstrijd ondanks de pijn uitspeelde.

"Die pijn werd wel steeds erger. In de tweede helft hield ik het echt niet meer bij een ingooi. Toch bleef ik staan, maar nu na de wedstrijd voel ik me wel verrot. Ik kan mijn arm niet ver omhoog doen en heb wat pijnstillers genomen."

Ziekenhuis

Dinsdagochtend gaat Karsdorp naar het ziekenhuis om zijn schouder verder te laten onderzoeken. "Dan maken ze foto’s en hoor ik of het echt gebroken is. Wie weet valt het mee."

De volgende wedstrijd van Feyenoord staat zondag op het programma. De Rotterdamse koploper speelt dan uit tegen NEC. Op donderdag 20 oktober wacht het Europa League-duel met het Oekraïense Zorya Luhansk.