België heeft mede maandag dankzij het snelste doelpunt ooit in de WK-kwalificatie met 6-0 van Gibraltar gewonnen. Griekenland won eveneens, waardoor beide ploegen na drie duels nog zonder puntenverlies zijn in groep H.

De 'Rode Duivels' kenden tegen Gibraltar een droomstart. Christian Benteke zette zijn ploeg in het Portugese Faro al na zeven seconden op voorsprong, waarmee hij een nieuw record vestigde.

Nog voor rust zorgden Axel Witsel en wederom Benteke voor de 0-2 en 0-3. Na de pauze zorgde Dries Mertens al snel voor de 0-4, waarna Benteke zijn derde treffer van de avond liet aantekenen. Eden Hazard bepaalde de eindstand op 6-0.

Griekenland haakte aan met een zege op Estland: 0-2. Vassilis Torosidis en Kostas Stafylidis maakten in Talinn de doelpunten. Bosnië-Herzegovina herstelde zich van de zware nederlaag bij België (4-0) en won van Cyprus: 2-0. Edin Dzeko zorgde voor de doelpunten.

Groep B

Portugal had in groep B geen moeite met de Faeröer Eilanden: 6-0. Niet Cristiano Ronaldo maar André Silva was de gevierde man. De spits van FC Porto was voor rust drie keer trefzeker en had daarmee een aanzienlijke bijdrage in de ruime zege.

Ronaldo, vorige week nog goed voor vier doelpunten tegen Andorra, kwam na rust wel tot scoren. De spits van Real Madrid was na dik een uur spelen goed voor de 0-4. In blessuretijd scoorden ook João Moutinho en João Cancelo nog.

Zwitserland gaat nog altijd aan kop in de groep. Dat land won ook de derde groepswedstrijd, al was de marge met het bescheiden Andorra klein: 1-2. Fabian Schär opende al vroeg de score. Admir Mehmedi zorgde pas een kwartier voor tijd voor het tweede doelpunt. Alex Martinez redde daarna de eer voor Andorra.

Hongarije boekte bij Letland de eerste zege: 0-2. Adam Gyurcso scoorde al na tien minuten. Adam Szalai was in de tweede helft goed voor de 0-2.

Bekijk de standen, het programma en de uitslagen in de WK-kwalificatie