Real Madrid moet het minimaal een maand stellen zonder Sergio Ramos. De 30-jarige verdediger liep zondag in de interland tussen Albanië en Spanje (0-2) een knieblessure op.

Tien minuten voor het einde van de WK-kwalificatiewedstrijd kwam Ramos verkeerd terecht na een luchtduel. De aanvoerder had veel pijn aan zijn knie, waardoor er gevreesd werd voor een zware blessure.

Uit het eerste onderzoek werd duidelijk dat de schade in de knie relatief meevalt. Volgens Oscar Celada, de arts van het nationale team, zal de revalidatietijd afhankelijk zijn van de exacte ernst van de kwetsuur.

"Het lijkt op een blessure aan een van de kniebanden, maar laten we voorzichtig zijn met snelle conclusies. We zullen zijn knie verder moeten testen om een definitieve diagnose te kunnen stellen."

"Hij zal er zeker een maand uit liggen en mogelijk nog iets langer, als blijkt dat de knieband zwaar beschadigd is", zegt Celada in Marca.

Onderzoeken

Ramos keert maandagochtend terug bij Real Madrid, waar artsen van de club zijn blessure zullen onderzoeken.

De Spaanse topclub mist momenteel ook Luka Modric, Marcelo en Casemiro door blessures.

Ramos mist waarschijnlijk de competitieduels met Real Betis, Athletic Bilbao, Deportivo Alaves en Leganes. In de Champions League moet hij de dubbele confrontatie met Legia Warschau vermoedelijk aan zich voorbij laten gaan.